Akupunktur

Behandlingen tilpasses den enkelte ut fra symptomer og underliggende årsaker.


Det brukes tynne, sterile engangsnåler i behandlingen. Behandlingen kan i tillegg bestå av elektroakupunktur, kopping, moxa, varmelampe og massasje/ dypvevsmassasje.

Molde Akupunktur behandling

Det skilles gjerne mellom to hovedformer for akupunktur. Disse brukes hver for seg eller i kombinasjon.

Klassisk akupunktur er den tradisjonelle delen som forklares ut fra akupunkturpunktene langs meridianene på kroppen. Da brukes nåler og/eller kopping.


Medisinsk akupunktur, eller mest kjent som triggerpunktbehandling/dry-needling, er den andre formen vi kan dele akupunktur inn i. Nåler brukes i behandlingen, gjerne kombinert med trykk og/eller massasje. Elektroakupunktur benyttes ofte ved betennelsestilstander i ledd.

Modningsakupunktur

Akupunkturpunkter på kroppen settes for å øke blodsirkulasjon i slimhinnene og i livmorhalsen. Disse punktene settes ofte på hender og føtter. De vil kunne påvirke muskulaturen i og rundt livmoren. Livmorhalsen blir smidigere og bedre rustet til påkjenningen av en fødsel. Riene blir mer effektive og dermed forkortes fødselstiden.


Det jobbes altså ikke for å få i gang fødselen- kroppen skal få gå i gang når den er klar og det er tid for det. Modningsakupunktur benyttes fra uke 35. Dersom man starter senere kan behandling to ganger i uken være gunstig. Andre plager tas også med i behandling.

Molde Akupunktur behandling

Gravid-masassje

Unn deg selv en deilig og avslappende massasje under svangerskapet!


Det er ingen grunn til at gravide skal unngå massasje; tvert i mot har det mange fordeler da kroppen går gjennom store forandringer på relativt kort tid.

Molde Akupunktur behandling

Massasje gir økt velvære, mer overskudd og forbedret søvn- for å nevne noe. Det minsker smerter og ubehag ved å løse opp i muskelspenninger og stivhet. Stress og uro blir forbedret, og det forebygger depresjon og angst. Ved ødem/ væskeansamlinger i kroppen vil massasje kunne forbedre dette. Massasje vil også kunne stimulere immunforsvaret, og i tillegg ha en positiv innvirkning på humøret.

Du kan ligge på siden under behandlingen, og noe på rygg eller med ryggen hevet. Dette finner vi ut av etter hva som passer best for deg og hvor langt du er kommet i svangerskapet. Det kan for noen være greitt med en halvtime fokusert på enkeltområdet eller problemer, eller du kan sette opp en full kroppsmassasje på 60 min.

Dersom den gravide har noen spesielle problemer eller utfordringer kan det være greitt å rådføre seg med sin lege først.

Det brukes kun nøytrale oljer under behandling